Gå til hovedindhold

Webinarer

Fonden BYG-ERFA afholder webinarer i forbindelse med udgivelsen af nye erfaringsblade. Abonnenter kan se alle webinarer. Enkelte webinarer kan ses af alle. Webinarene indeholder en mundtlig formidling af et eller flere teknisk komplicerede emner. Vi gør opmærksom på, at både det der står i BYG-ERFA bladende, og det vi siger på webinaret, er udtryk for erfaringsformidling. Vi henviser iøvrigt til BYG-ERFA bladene, som indeholder supplerende oplysninger om de berørte emner samt henvisninger til litteratur og praksis på området. I tilfælde af eventuelle uoverensstemmelser mellem det, der står i erfaringsbladene, og det vi siger her på webinaret, har bladene forrang.

Varme tage

Varme tage – fugtforhold og efterisolering

Bygningskonstruktør, master i bygningsfysik Jonas Kolbe, forfatter til erfaringsbladet "Varme tage – fugtforhold og efterisolering", gennemgår på webinaret problemer med og undersøgelse af fugtig tagisolering i varme tage, fx ved udvendig efterisolering. Journalist Louise Skøtt Gadeberg interviewer forfatteren.

Optaget 28.02.2024

Fugtstrategier i byggeprojekter

Udvendig isolering med facadepuds

Civilingeniør Mari Brandl, en af forfatterne til BYG-ERFAs erfaringsblad "Udvendig isolering med facadepuds" beskriver på dette webinar skader, der kan forekomme på facadepuds på udvendig isolering, og gennemgår årsagerne til dem. Journalist Louise Skøtt Gadeberg interviewer forfatteren.

Optaget 22.11.2023

Fugtstrategier i byggeprojekter

Fugtstrategier i byggeprojekter

Diplom-Ingenieur (FH) Britt Haker Høegh, seniorspecialist ved Teknologisk Institut og forfatter til bladet Fugtstrategi i byggeprojekter – forebyggelse af skimmelsvampevækst, gennemgår de forskellige forholdsregler, der bør tages igennem byggeriets faser, så opfugtning og utilstrækkelig udtørring af byggematerialer, som kan medføre skimmelsvampevækst, undgås. Journalist Louise Skøtt Gadeberg interviewer forfatteren.

Optaget 12.09.2023

Korrosion i rør

Korrosion i rør

Civilingeniør, ph.d. Anette Alsted Rasmussen, forfatter til 8 blade om korrosion, gennemgår forskelige løsninger på de mest gængse problemstillinger i forhold til korrosion i brugsvandsinstallationer. Journalist Louise Skøtt Gadeberg interviewer efterfølgende forfatteren.

Optaget 02.05.2023

Fuger

Fugesvigt og utætte fuger

På webinaret gennemgår teknisk udviklingschef hos NCC Walter Sebastian, blandt andet fugetyper, fugematerialer, årsager til svigt og fremgangsmåden ved fugeudskiftning.
Efter oplægget interviewer journalist Louise Skøtt Gadeberg forfatteren.

Optaget 14.03.2023

Martin Morelli fortæller

Malingsystemer i vådrum

På webinaret gennemgår Martin Morelli, seniorforsker hos BUILD og medforfatter til erfaringsbladet "Malingsystemer til vægge i vådrums fugtige zone", problemerne beskrevet i erfaringsbladet. Efterfølgende samtaler han med journalist Louise Skøtt Gadeberg.

Optaget 09.06.2022