Gå til hovedindhold

Varme tage – fugtforhold og efterisolering

Utætheder i tagdækninger på varme tage kan medføre store vandmængder i isoleringen

Kerne af isolering i varmt tag, som er udboret for at bestemme fugtindholdet ved veje-tørremåling for at kalibrere fugtmålinger udført med kapacitiv skanner.

Utætheder i tagdækninger på varme tage kan medføre store vandmængder i isoleringen. Det reducerer varmeisoleringsevnen, og vandet kan trænge videre ind omkring mekaniske fastgørelser og andre utætheder i dampspærren. Erfaringsbladet beskriver problemer med og undersøgelse af fugtig tagisolering i varme tage, fx ved udvendig efterisolering.

ID
(27) 24 01 12

Indledning

Et varmt tag defineres ved, at varmeisoleringen ligger helt eller delvist over den bærende konstruktion og udgør underlaget for tagdækningen. Den bærende konstruktion holdes derved varm. Et varmt tag er uventileret. Der findes stadig ældre varme tage, hvor underlaget for tagdækningen er en blød eller halvhård trykfordelende træfiberplade, men dette udføres ikke længere. Ved efterisolering monteres det nye isoleringsmateriale, fx mineraluld eller celleplast, oven på det eksisterende tag, og der afsluttes efterfølgende med en ny tagdækning.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.