Gå til hovedindhold

Angreb af almindelig borebille

Træ angrebet af en borebillen små flyvehuller

Borebillens små flyvehuller (til højre i billedet) kan rumme store overraskelser under overfladen (til venstre), idet larvegange på kryds og tværs kan ændre træstrukturen væsentligt. Angreb kan give problemer af forskellig karakter - spændende fra udseendemæssig forringelse til alvorlig styrkemæssig risiko. Såvel bevaringsværdigt træværk som nye trækonstruktioner kan angribes og derfor er det vigtigt at vælge passende modforholdsregler, sådan som beskrevet i dette BYG-ERFA blad.

ID
(29) 95 09 05
Erstatter
Almindelig borebille
(29) 90 02 18
Udgave
2

Spor efter angreb

Det er borebillernes larver, der gør skade. De lever inde i træet og angreb viser sig som spredte, 1 - 2 mm runde huller, dér hvor de voksne biller har gnavet sig ud gennem overfladen. Borebillelarver er 3 - 5 år om deres udvikling. De huller, man ser, stammer fra borebiller, som ikke længere er i træet. Derfor kan det være vanskeligt at bedømme, om angrebet stadig er aktivt, og om træet under den hullede overflade er svækket så meget, at det skal repareres.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
132 kr.