Gå til hovedindhold

Vurdering af armeringsjerns rustgrad

Forsidefoto

Frilagt armering i undersiden af en altanplade. Rustgrad 3.

Ved tilstandsvurderinger af armerede betonkonstruktioner er det vigtigt at vurdere armeringsjerns rustgrad både for at undgå unødige reparationer og forhindre farlige kollaps i konstruktionerne. Til vurderingen anvendes en standardisering af ophugningsmetodikken og en 4-punkts skala. Vurderingerne er væsentlige elementer i tilstandsbeskrivelser af armerede betonkonstruktioner.

ID
(29) 20 04 30
Erstatter

Indledning

Korrosion af armeringsjern er den farligste af de nedbrydningsmekanismer, som kan forekomme i armerede betonkonstruktioner, fordi det kan have konsekvenser for de statiske forhold. Ved tilstandsbeskrivelser er det derfor vigtigt at bestemme armeringens rustgrad. Imidlertid er det yderst vanskeligt med ord entydigt at beskrive armeringsjerns tilstand. Hvor alvorligt en vis tilstand bliver betragtet, afhænger også af den, der ser. Bliver rustgraden ikke fastlagt korrekt, kan man enten risikere at udføre unødige reparationer eller at negligere en rustudvikling, der i sidste ende kan medføre kollaps.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
150 kr.