Gå til hovedindhold

Termisk brud i glas

Meget kraftigt termisk brud forårsaget af store temperaturforskelle

Meget kraftigt termisk brud forårsaget af store temperaturforskelle. Ruden er fremstillet af floatglas med energicoating, hvor den kritiske temperaturforskel er ca. 40 °C. De aktuelle temperaturpåvirkninger har imidlertid været væsentligt større.

Et termisk brud opstår, når temperaturforskellen mellem glassets rand og midte overstiger en vis kritisk grænse. Erfaringsbladet gennemgår de vigtigste årsager til termisk brud og omtaler en række forholdsregler, der kan imødegå brudrisikoen.

ID
(31) 20 09 28
Erstatter
Termisk brud i glas
(31) 98 03 25

Indledning

Termisk brud i glas er blevet et stigende problem i moderne byggeri. Kravet til store glaspartier med små udhæng og ønsket om et arkitektonisk udfordrende, men elegant udtryk på facaden – kombineret med ønsket om et godt indeklima – kræver ofte glasløsninger med bl.a. mekanisk solafskærmning, der kan give problemer. Mange nye bygninger og renoverede bygninger ligger desuden i byområder, hvor der er store risici for slagskygger fra tilstødende bygninger.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.