Gå til hovedindhold

Skadedyrsangreb i bygninger

Kakerlakker

Kakerlakker og et stort antal andre smådyr giver ved deres indtrængen og tilstedeværelse i bygninger anledning til hygiejniske problemer, idet disse dyr i almindelighed opfattes som en slags forurening. En anden gruppe af små og større dyr er direkte skadevoldende ved at ødelægge træ, mørtel, isolering, tekstiler etc. Dette BYG-ERFA blad beskriver en række forslag til forebyggelse af skadedyrsangreb.

ID
(99) 95 04 24

Moderne bygninger og skadedyr

Paradoksalt nok frembryder nutidens bygninger i flere henseender bedre vilkår for uønsket dyrehold end ældre tiders huse. Temperaturen i moderne bygninger er nær det optimale for mange af de oprindeligt tropiske skadedyr som f.eks. kakerlakker. Såvel uhensigtsmæssig som mangelfuld isolering har ligefrem givet flere af de fugtkrævende dyr en renæssance. I nye bygninger, som ikke er fuldt gennemtørre ved ibrugtagningen, opstår der tit problemer med støvlus, mens et tørt indeklima til en vis grad forebygger angreb af en lang række af de insekter, som ellers kan volde problemer, f.eks. husstøvmider, klædemøl og borebiller. Også de mange skjulte ledninger, rør og kanaler frembyder gode muligheder for dyreskjul og spredning af dyr i moderne bygninger.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
110 kr.