Gå til hovedindhold

Materialer til taginddækninger

Forsidefoto

Inddækning omkring ovenlys.

Erfaringsbladet beskriver materialer, der anvendes til inddækninger på tage, og giver eksempler på særligt tilbehør til gennemføringer, afslutninger og overgange. Endvidere beskriver det de situationer, hvor det kan være tilladt at benytte bly.

Indledning

Taginddækninger benyttes i forbindelse med udførelse af tagdækningsarbejder til at tætne tagdækningens tilslutning til andre bygningsdele, fx skorstene, ovenlys, brandkamme, trappetårne, ventilationshætter m.v.1, 2. Ved arbejdets udførelse er det vigtigt at følge både fagets2, 3 og leverandørens anvisninger, så der benyttes byggetekniske løsninger, der er tætte over for nedbør, og som er langtidsholdbare. I en række tilfælde ses der desværre eksempler på taginddækninger, som ikke er udført fagligt korrekt, fx anvendelse af popnitter.

Det er vigtigt at benytte de hjælpematerialer, som leverandøren foreskriver. Bemærk, at forskellige leverandører kan have forskellige udførelsesanvisninger for samme eller sammenlignelige materialer. Hvis hjælpematerialer og anvisninger fra forskellige leverandører blandes, er der stor risiko for, at eventuelle reklamationer afvises.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.