Gå til hovedindhold

Flisebeklædninger – flisemontering

Måling af spring mellem fliser

Måling af spring mellem fliser kan foretages med et søgeblad og et retholt eller som vist her med et vaterpas og en afstandsklods med en kendt tykkelse.

Spring mellem fliser og manglende vedhæftninger er typiske skader på flisebeklædninger. Ofte skyldes skaderne udførelsesfejl. Erfaringsbladet beskriver, hvordan flisemontering kan udføres, så der ikke opstår skader.

Indledning

Skader på flisebeklædninger kan skyldes udførelsesfejl, fx spring mellem fliser eller manglende vedhæftning. Fejlene skyldes ofte, at de gældende vejledninger ikke er fulgt, eller at der har manglet opmærksomhed på forudsætningerne for montering af fliserne.

For at opnå et tilfredsstillende resultat ved flisemontering må leverandørens anvisninger om forholdene før, under og efter udførelsen følges nøje. Det er fx en forudsætning for et godt resultat, at underlaget er plant, og at fliserne har en kvalitet mht. tykkelse og krumning, som gør det muligt, at de kan monteres uden spring mellem kanterne.1 Normalt forudsættes det, at temperaturen er mindst 6 °C i 8 døgn efter flisemontering og 5 døgn efter fugning.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.