Gå til hovedindhold

Dampspærrer – monteringsdetaljer

Dampspærre - monteringsdetaljer

Dette erfaringsblad beskriver gennem eksempler, hvad der skal tages hensyn til ved projektering og udførelse af almindeligt anvendte detaljer i dampspærrer. Gennem „trin-for-trin-illustrationer“ vises 27 bygningsdetaljers udførelse i praksis. Beskrivelserne supplerer BYG-ERFA bladet „Dampspærrer – fugttransport og materialer“, som gennemgår principielle forhold, fx lufttæthed, fugtdiffusion og -konvektion, forskellige typer af dampspærrer og materialeegenskaber. Billedet viser dampspærre monteret i loft, hvor el-installationer er udført uden at gennembryde dampspærren/„tæthedsplanet“.

Indledning

De fleste fugtproblemer i forbindelse med dampspærrer i tag og vægge i boliger og tilsvarende bygninger skyldes henholdsvis dampspærrens placering eller, at dampspærren ikke er lufttæt. Den manglende lufttæthed skyldes ofte uhensigtsmæssig projektering af samlings-, tilslutnings- og gennemføringsdetaljer, hvilket vanskeliggør bygbarheden i forbindelse med udførelsen. Mange problemer skyldes brug af uegnede materialer, fx folie med utilstrækkelige egenskaber eller uegnet klæbemiddel mellem forskellige materialer. En del utætheder skyldes manglende/mangelfuld udbedring af skader opstået under eller efter montering af dampspærren.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
150 kr.