Dampbuler på tagpaptage - deres opståen og udbedring

Erfaringsblad
(47) 99 06 04 (annulleret)

Indhold

  • Indledning
  • Forebyggelse
  • Hvordan opstår dampbuler?
  • Udbedring

I forbindelse med tagdækningsarbejde er der blevet lukket fugt inde i et lille hulrum mellem to tagpaplag. Fugten har bevirket, at der ved solopvarmning er opstået en dampbule på taget. At der indesluttes fugt mellem tagpaplagene giver umiddelbart ikke de store problemer, men efterhånden resulterer fugten i dampbuler, som vokser, og med tiden kan tagpapdækningen blive ødelagt, hvis ikke problemet afhjælpes.

Dette BYG-ERFA blad beskriver, under hvilke omstændigheder dampbulerne opstår, hvordan de udbedres, og hvorledes dampbuler hindres i at opstå.

Indledning

Hvis der i forbindelse med arbejde med tagpap lukkes fugt inde i et lille hulrum mellem to tætte lag tagpap, eller trænger der med tiden fugt ind i hulrummet, og hvis tagfladen efterfølgende opvarmes af solen, kan der opstå dampbuler. Dampbulerne vil vokse, og til sidst ødelægges tagpappen. Der er nu en mulig kilde til fugtproblemer i tagkonstruktionen, idet den eneste tætning af tagfladen består af underpappen. Er denne ikke helt tæt, eller repareres/udbedres dampbulen ikke, er der risiko for at underpappen med tiden bliver nedbrudt og utæt, og der kan opstå fugtproblemer i tagkonstruktionen.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold kan du enten købe et BYG-ERFA abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad.

Erfaringsbladets sider

Dampbuler på tagpaptage - deres opståen og udbedring - side 1 Dampbuler på tagpaptage - deres opståen og udbedring - side 2