Gå til hovedindhold

CE-mærkning af afløbsprodukter

CE-mærket på brøndring af beton

CE-mærket på brøndring af beton.

Der findes en lang række CE-mærkede afløbsprodukter, og mange tror, at mærket er et kvalitetsstempel og en godkendelse. Det er det ikke, men blot en ensartet måde at beskrive et produkts egenskaber. I bladet gennemgås, hvordan brugeren sikrer sig, at de relevante nationale krav til produkterne er opfyldt, hvilke krav der er til en ydeevneerklæring (DoP), og hvordan produkter, der ikke er omfattet af en europæisk standard, kan CE-mærkes.

ID
(50) 19 09 02

Generel betydning af CE-mærkning

CE-mærkning er det generelle europæiske overensstemmelsesmærke, som en fabrikant skal sætte på sin byggevare som tegn på, at byggevaren er i overensstemmelse med den harmoniserede europæiske standard, som vedrører produktet. Fabrikanten har ansvaret for, at byggevaren er i overensstemmelse med angivelserne i ydeevnedeklarationen. De generelle regler om CE-mærkning af byggevarer er beskrevet i 1, 2. Tabel 1 viser en oversigt over de afløbsprodukter, der skal være CE-mærket, hvilken europæisk standard der gælder for produktet, samt hvorvidt der stilles krav til 3. partsudførelsen af afprøvninger.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.