Gå til hovedindhold

Biller i svampeangrebet træ

Træ angrebet af borebille

Svampeangrebet egetømmer bliver ofte yderligere ødelagt af egens borebille. Dens larver gnaver gange i det svampeangrebne træ og gangene kan også gå et stykke ind i den del af træet, der endnu ikke er angrebet af svampene. I dette BYG-ERFA blad omtales foruden egens borebille: Rådborebille, boresnudebille og rød blomsterbuk.

ID
(29) 95 12 22
Erstatter
Udgave
2
Emneord

Tiltag mod nedbrydning

Svampeangrebet træ i konstruktioner tiltrækker bestemte billearter, hvis larver trives godt i træet. Som regel er træet allerede delvist ødelagt af råd eller svamp, når billerne viser sig og gør skade ved at øge den nedbrydning, som svampeangrebet allerede har forårsaget. Til sidst bliver træet mere eller mindre pulveriseret. Processen er faktisk den samme som den nedbrydning af træ, der finder sted i naturen. I bygninger er det nødvendigt at forebygge skader på konstruktionstræ, inden denne proces starter. Er nedbrydningen allerede i gang, kan man reparere trækonstruktionen og/eller bekæmpe de trænedbrydende svampe og biller. Den fremgangsmåde, man vælger, afhænger bl.a. af trækonstruktionens placering og nedbrydningsgrad, samt af hvilken slags svampe og biller, der er i træet.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
132 kr.