Gå til hovedindhold

Bekæmpelse af biller i svampeangrebet træ

Svampeangrebet træ, som efterfølgende er angrebet af rådborebille

Svampeangrebet træ, som efterfølgende er angrebet af rådborebille.

Svampeangrebet bygningstømmer bliver ofte yderligere nedbrudt af billelarver. Nogle billearter angriber udelukkende træ, hvori der i forvejen er angreb af svamp, hvorved nedbrydningen af træet fremskyndes, og angrebet skal stoppes hurtigst muligt.

ID
(29) 22 04 24
Erstatter

Indledning

Svampeangrebet træ i konstruktioner tiltrækker bestemte billearter, hvis larver trives godt i træet. Træet er allerede delvist ødelagt af angrebet, når billerne viser sig, og de gør skade ved at øge den nedbrydning, som angrebet allerede har forårsaget. Konsekvensen er, at træet kan miste sin styrke og bæreevne, og træet pulveriseres.

Hvis nedbrydningen allerede er begyndt, skal man først afhjælpe årsagen til opfugtningen, der har forårsaget svampeangrebet, og derefter reparere trækonstruktionen og /eller bekæmpe de trænedbrydende svampe og biller. Den fremgangsmåde, man vælger, afhænger bl.a. af trækonstruktionens placering og nedbrydningsgrad, samt af hvilken slags svampe og biller der er i træet.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
150 kr.