I varme tage, dvs. tage hvor hele isoleringen eller en del af isoleringen ligger udvendigt på den bærende tagkonstruktion (delvis varme tage), er det vigtigt, at isoleringen bevarer sine styrke- og stivhedsegenskaber under de belastninger af tagfladen, som kan forekomme i byggeperioden, og senere hen i driftsperioden. Dette er nødvendigt for at tagfladen kan afvandes på korrekt vis, således at der ikke står vand i lunker på tagfladen, og for at undgå at tagdækningen ødelægges. Det er endvidere vigtigt at tagpap og tagfolie ikke udsættes for så store påvirkninger, at overfladen gennembrydes, hvorved vand vil trænge ned i isoleringsmaterialet.
Ved varme tage og delvis varme tage er der ikke, som i kolde tage, et fast underlag for tagdækningen. Underlaget for tagdækningen udgøres her af isoleringsmaterialet, som derfor skal være hårdt og trædefast samt udgøre et stabilt underlag for tagdækningen, for at taget får de nødvendige egenskaber.
På grund af isoleringsmaterialernes egenskaber er varme tage og delvis varme tage udelukkende beregnet til tage uden færdsel eller ophold. Ved udlægning af isoleringsmaterialet, færdsel, arbejde eller anden aktivitet på taget, skal der derfor tages de nødvendige forholdsregler til sikring af, at isoleringsmaterialet ikke knuses ved enkelte kraftige påvirkninger eller ved gentagne belastninger af tagfladen. Dette gælder såvel ved direkte påvirkning af isoleringsmaterialet som ved påvirkninger på efterfølgende tagpap eller tagfolie.