Gå til hovedindhold

Revner i bygninger – eksempler, årsag og risiko

Bæreevnesvigt ved opgravning af kælder

Der er mange forskelligartede årsager til revner i bygninger – og selv erfarne byggeteknisk sagkyndige kan fejlbedømme årsagen til revnedannelser. Som støtte ved udførelse af bygningssyn og fastsættelse af årsager til revnedannelse gennemgås i dette erfaringsblad en række typiske eksempler fra praksis. I et erfaringsblad om undersøgelse og analyse af revner [1] påpeges hvilke detaljer i et revnebillede, der kræver særlig opmærksomhed, og i [2] behandles metoder til udbedring af revner. De tre erfaringsblade sigter tilsammen på at bidrage til korrekt karakterisering af revner i bygninger som grundlag for beslutninger om nærmere undersøgelser, afhjælpning af årsager og udbedring af revner.

ID
(29) 07 12 28

Indledning

I det følgende beskrives en række eksempler på årsager (og tilhørende risiko) til revner i bygninger. Eksemplerne supplerer erfaringsblade om undersøgelse og analyse af revnedannelser [1] samt udbedring af revner [2]. Eksemplerne repræsenterer typiske revner og revnemønstre (og deres særlige kendetegn) til brug for fx identifikation af mulige årsager til observerede revner. Mange af disse revnedannelser er så alvorlige, at vurdering og problemløsning kræver specialisters medvirken.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.