Gå til hovedindhold

Rensning af betonoverflader til overfladebeskyttelse med maling

Betonoverflade hvor betonhuden er fjernet ved blæserensning med sand

Ved overfladebeskyttelse med maling indgår den forudgående rensning af betonoverfladen som en vigtig proces ved både nybyggeri og renovering. Indledningsbilledet viser en betonoverflade, hvor betonhuden er fjernet ved blæserensning med sand. Dette BYG-ERFA blad gennemgår de forskellige rensemetoder, og der gives vejledning i valg af metode i konkrete situationer.

ID
(49) 99 12 21

Om rensning af betonoverflader

For både nystøbte og ældre betonoverflader gælder, at en ren betonoverflade er nødvendig (men ikke tilstrækkelig) for at kunne opnå holdbar overfladebeskyttelse ved maling. Derfor skal urenheder fjernes og betonoverfladen "åbnes", ved at den ofte meget svage og afsmittende betonhud fjernes, så betonoverfladens blærer, dvs. de negative porer, åbnes. Det er væsentligt for holdbarheden af overfladebeskyttelsen, at der vælges en korrekt rensemetode. Den korrekte metode vil f.eks. afhænge af, om betonoverfladen er "hård og klingende" eller "blød, revnet og smuldrende".

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
132 kr.