Gå til hovedindhold

Korrosionsbeskyttelse af bygningsbeslag

Bygningsbeslag

Mange bygningsbeslag fremstilles af stål, der korrosionsbeskyttes, eller af rustfrit stål. Disse beslag har stærkt varierende korrosionsbestandighed, og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige materialetype til den enkelte opgave. Indledningsbilledet viser fire bygningsbeslag med hver sin type zinkbelægning.
1) Vinkeljern med elforzinkning,
2) Sømbeslag med Sendzimirforzinkning,
3) Ligejern med varmforzinkning og
4) Udskyderstang med elforzinkning og gulchromatering.
I dette erfaringsblad redegøres der for, hvordan man vælger den rette korrosionsbeskyttelse og hvilke egenskaber, der kendetegner de forskellige metoder.

ID
(49) 99 11 30
Erstatter
Udgave
2

Valg af korrosionsbeskyttelse

I forbindelse med valg af korrosionsbeskyttelse anvendes der ofte mangelfulde eller direkte misvisende beskyttelsesbetegnelser, hvilket medfører risiko for anvendelse af forkert beskyttelse, undertiden med store vedligeholdsudgifter til følge. En hensigtsmæssig fremgangsmåde ved valg af korrosionsbeskyttelse er følgende:

  • Klargør behovet for korrosionsbeskyttelse ud fra ønsket levetid, sammenholdt med korrosionspåvirkningen.
  • Indhent fyldestgørende oplysninger om materialer og korrosionsbeskyttelse for de beslag som i øvrigt er egnede til opgaven.
  • Vælg beslag således at også kravene til korrosionsbestandighed er tilgodeset.
Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
132 kr.