Gå til hovedindhold

Gulvopbygninger med EPS-beton

EPS-beton anvendt i ny taglejlighed

EPS-beton anvendt i ny taglejlighed, hvor EPS-betonen indgår i en kompositkonstruktion med fugtmembraner og mineraluld i indskuddet. Den viste EPS-beton er udført med et højt cementindhold, der giver en højere styrke, så den kan bruges som arbejdsgulv, inden afretningslaget påføres.

I takt med at EPS-beton i kompositkonstruktioner bliver mere og mere udbredt, optræder der flere fejl, som kan henføres til udførelsen og de komponenter, som indbygges i gulvene. Erfaringsbladet giver indsigt i de forhold, der skal tages hensyn til for at undgå fejl, som kan medføre skader.

ID
(43) 24 01 11

Indledning

EPS-beton indgår ofte som et af flere lag i gulvkonstruktioner i bolig- og kontorbyggerier. De enkelte dele i disse kompositkonstruktioner er afhængige af hinanden for at opnå det ønskede udfald. Hvis der ikke tages tilstrækkeligt hensyn til samvirkningen mellem de respektive lag, er der stor risiko for, at der opstår skader i kompositkonstruktionen på kort eller lang sigt.

Skader i kompositkonstruktioner ses ofte, når der anvendes materialer, der ikke fungerer optimalt sammen, eller når et foreskrevet materiale udskiftes med et, som ikke er testet, og der ikke er erfaring med. Ofte opdages disse afvigelser ikke, førend der optræder synlige skader i gulvkonstruktionen.

Dette erfaringsblad beskriver de skader, der opstår som følge af afvigelser og fejl under udførelsen af kompositkonstruktioner, hvor der indgår lag af EPS-beton. Fejl i selve EPS-betonen er beskrevet i erfaringsbladet 1.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.