Gå til hovedindhold

Fugtadaptive dampspærrer i uventilerede paralleltage

En åbnet nordvendt tagflade med råd/svampeskader

En åbnet nordvendt tagflade med råd/svampeskader som følge af utilstrækkelig hensyntagen til skyggeforholdene på tagfladen.

I de senere år har der været anvendt flere typer såkaldte fugtadaptive dampspærrer i uventilerede, træbaserede paralleltage med en tagmembransom tagdækning – undertiden med fugtskader til følge. Et varmt tag vil derfor i mange tilfælde være en bedre løsning, fordi det kan være vanskeligt at opfylde de mange begrænsende betingelser for den korrekte anvendelse af en fugtadaptiv dampspærre.

ID
(27) 19 09 04

Indledning

Fugtadaptive dampspærrer har i de senere årtier ofte været anvendt i uventilerede, træbaserede paralleltagskonstruktioner. Undertiden har denne løsning dog vist sig at give anledning til fugtskader i form af råd, svamp eller skimmelvækst som følge af utilstrækkelig opmærksomhed på de ganske restriktive anvendelsesbetingelser. Som alternative løsninger anbefales det at anvende et varmt tag eller evt. et ventileret tag.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.