Gå til hovedindhold

Dampspærresamlinger og tætningsmidler

Utæt gennemhærdet fugemassetætning

Utætte samlinger mellem dampspærrer og med andre materialer kan medføre fugtskader, trækgener og øget varmetab. Utætte samlinger skyldes ofte svigt i vedhæftning, fx uforenelighed mellem tætningsmiddel og kontaktflader eller brud i tætningsmidlet. I erfaringsbladet redegøres for årsager til svigt i samlinger med fugemasse, folieklæber, fugebånd og tape, samt hvordan disse svigt kan undgås. På billedet ses en gennemhærdet fugemassetætning, hvor utætheden skyldes uforenelighed med dampspærren.

ID
(39) 11 11 22

Indledning

Ved undersøgelser af bygningers tæthed med blowerdoor [1] og termografi [2] ses ofte utætte samlinger mellem dampspærrebaner eller mellem dampspærre og andre materialer. Årsagen er ofte, at de anvendte tætningsmidler, fx fugemasse, folieklæber, fugebånd og tape – efter en kortere eller længere periode – ikke har den fornødne vedhæftning og dermed medfører en utæt samling. Årsagen kan i nogle tilfælde være deformationer, som medfører svigt i samlingen.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
132 kr.