Gå til hovedindhold

Fiberarmerede cementbaserede tagplader – afrensning og malebehandling

Afrensning af tage

Fiberarmerede cementbaserede tagplader kan friskes op med maling, men kun hvis pladerne er i god stand. Malearbejdet skal udføres særdeles omhyggeligt – ellers kan det gøre mere skade end gavn. Særlig vigtigt er det at afrense grundigt, at vælge rigtigt malemateriale, grunde korrekt og påføre malingen i tilstrækkelig og ensartet lagtykkelse. Tagmaling er specialistarbejde. Dette blad beskriver nogle af forudsætningerne for at opnå et godt og holdbart resultat. Billedet viser et bølgeeternittag under afrensning, der foregår med specialudstyr. Bemærk afskærmningen i tagrenden og slangen, der fjerner det forurenede rensevand.

ID
(47) 18 12 07

Indledning

Tage af asbestfrie fiberarmerede cementbaserede tagplader kan normalt holde i mindst 20-30 år. Tagplader, som indeholder asbestfibre, kan holde dobbelt så længe – se faktaboks. Med tiden bliver fiberarmerede cementbaserede tagplader begroet med mos og alger, og en eventuel overfladebehandling bliver slidt. Hvis pladerne er i god stand, kan det af æstetiske grunde overvejes at friske dem op med en malebehandling. Der findes ikke undersøgelser af, hvorvidt malebehandlingen efter afrensningen ændrer tagpladernes levetid.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
160 kr.