Formålet med dette erfaringsblad er at beskrive, hvordan ændringer i træetageadskillelser kan udføres, så de stadig overholder krav til brandsikring og lydisolation. Ved renovering og ombygning af eksisterende ældre byggeri ses der desværre mange uhensigtsmæssige indgreb/ændringer af den klassiske etageadskillelse med træbjælkelag. Der kan fx være fjernet indskudsmateriale, monteret altaner i bjælkelaget, ført installationer gennem etageadskillelsen, eller der kan være udført udsparinger i bjælkelaget. I nogle tilfælde har indgrebene medført, at etageadskillelsens brandmodstandsevne og lydisolation er forringet.
Indhold
- Resumé
- Indledning
- Krav til brandsikring og lydisolation
- Oprindelig konstruktionsopbygning
- Hvornår gælder de nye lydkrav?
- Ændringer i konstruktionen
- Nye lydisolerende lofter
- Nyt lydisolerende overgulv
- Nye lydisolerende gulve og lofter
- Altanmontage
- Rørgennemføring
- Brandsektionsadskillelse
- Udsparing
- Drift og vedligeholdelse
Brandsikring og lydisolering af træetageadskillelser – ombygning og renovering
Ved renovering og ombygning af eksisterende ældre byggeri ses der desværre mange uhensigtsmæssige indgreb/ændringer af den klassiske etageadskillelse med træbjælkelag. Dette erfaringsblad beskriver, hvordan ny brandsikring og lydisolering kan udføres korrekt for eksisterende ældre træetageadskillelser. På billedet ses den klassiske etageadskillelse med lerindskud, der generelt blev brugt i ældre etageejendomme fra omkring 1796 til 1950. Etageadskillelsen ses ovenfra uden gulvbrædder. Den type etageadskillelse fungerer ofte som brand- og lydmæssig adskillelse mellem to beboede etager, mellem en beboet etage og et ubeboet loftrum eller mellem to andre brandmæssige enheder.
ID
(23) 18 03 05
Indledning
Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad.
Se vores abonnementer