Hjælp:Søg

Fra BYG-ERFA wiki
Skift til: navigering, søgning

Den hurtigste måde af finde information på i ByggeWiki er at slå den direkte op. I venstre side af skærmen er der en søg-felt med to knapper mærket hhv. "Gå til" og "Søg"

Skriv det ord der søges efter i søgfeltet.

  • Gå til - (eller Enter på tastaturet) går direkte til artiklen, hvis den den findes.
  • Søg - vil søge efter teksten i alle siderne på ByggeWiki (med visse undtagelser, se herunder).

Hvis der tastes 'Søg', eller 'Gå til' og siden, der søges efter, ikke findes, listes de artikler som svarer til søgekriterierne (eller der vises en meddelelse om at ingen træffere blev fundet).

Sådan virker "Søg"

Sådan virker søgefunktionen:

  • Der søges kun i artikelindholdet - sidenavnet ignoreres.
  • Der søges i det "rå" artikelindhold (wikitext) - d.v.s. at der søges efter den tekst der er indtastet og ikke i teksten på den viste side. Dette betyder at der ikke søges i indhold, der kommer fra en indlejret skabelon, men at der søges i de såkaldte "piped links".
  • Selvom en sætning omsluttets med citationstegn bliver der søgt individuelt efter alle de indgående ord i sætningen, f.eks. vil søgning på "mindste kvadraters metode" som søgeresultat vise siderne der indeholder "mindste", "kvadraters" og "metode".
  • Søgeresultaterne er uafhængige af om der anvendes små eller store bogstaver, f.eks. vil søgning på "ByggeWiki", "byggewiki" og "BYGGEWIKI" give samme resultat.

Begrænsning af søgningen

Trykkes der på "Søg"-knappen når søgefeltet er tomt fremkommer en side med mulighed for at angive ekstra søgemuligheder.

Det kan være en fordel at begrænse søgningen til sider i et givent navnerum ved at afkrydse de ønsked navnerum.