Tag trygt på sommerferie - gode råd til hvordan dit hus indbrudssikres

I disse dage drager mange på sommerferie, ferien skal nydes, og ingen ønsker at komme hjem og opdage at der har været indbrud i huset, imens man nød ferien.

Sommerferien er højsæson for indbrudstyve – og i mange boliger skal der blot flækkes en dørkarm for at komme ind gennem en hoved-, bag- eller terrassedør. Blandt de tusindvis af indbrud i lejligheder, helårs- og sommerhuse, der finder sted hvert år i Danmark, sker langt de fleste på denne simple måde.

De mest udsatte boliger har mindst et af følgende kendetegn:

  • Tæt bevoksning omkring boligen
  • Ingen – eller langt fra naboer
  • Gode flugtmuligheder
  • Døre eller vinduer på klem
  • Ingen hund
  • Fyldt postkasse – eller tilsvarende tegn på at ingen beboere er hjemme

Nogle af disse forhold er vanskelige eller umulige at ændre, men der er nogle forholdsvis enkle former for ”indbygget tyverisikring”, som ofte kan bidrage til at indbrudstyven ”dropper projektet”.

I BYG-ERFA's erfaringsbladet ”Sikring mod indbrud i boliger” gennemgås en række forholdsregler og foranstaltninger, der beskriver hvordan den enkelte boligejer kan sikre vinduer, døre, ovenlys og låseanordninger for at undgå at komme hjem til et raseret hjem efter, en dejlig ferie.

På byg-erfa.dk kan ses resumeer af mange andre byggetekniske erfaringsblade med gode, enkle råd, som kan forebygge uheldige oplevelser for boligejere, fx: ”Afløbsinstallationer i småhuse - rensning, vedligehold og drift”, der indgår i BYG-ERFA temaet om ”Kloak og afløb”.


Hvis sommeren skulle byde på flere voldsomme regnskyl kan der hentes råd og vejledninger i det byggetekniske tema om ”Skybrud og monsterregn

© www.byg-erfa.dk

Billedtekst: Det er forholdvis enkelt at opbryde yderdøre uden korrekt monteret låseanordning.

 

Copyright BYG-ERFA: Ved benyttelse af illustrationer fra BYG-ERFA angives www.byg-erfa.dk.

 

 

 

Kontakt venligst BYG-ERFA på info@byg-erfa.dk eller telefon 82 30 30 22 ved behov for en højopløst illustration.

 

Yderligere oplysninger:
Fonden BYG-ERFA er en uafhængig organisation, der har som formål, at medvirke til øget teknisk kvalitet i byggeriet gennem indsamling, bearbejdning og formidling af byggetekniske erfaringer til brug for alle, der beskæftiger sig med projektering, udførelse og bygningsdrift.

BYG-ERFA bladene redegør for konstaterede byggetekniske problemer i praksis og forklarer, hvordan disse kan udbedres i eksisterende bygninger og undgås ved fremtidigt byggeri.

På byg-erfa.dk findes en oversigt over alle BYG-ERFA blade samt priser for abonnementtemamapper