Støjgener i gasfyrede centralvarmeanlæg

Erfaringsblad
(56) 91 02 12 (annulleret)
Emneord

Indhold

  • Problem
  • Forslag til løsning

Problem: Ved udskiftning af kedler der har stort vandindhold i eksisterende centralvarmeanlæg med gasfyrede kedler med lille vandindhold, typisk 1½ til 15 liter, er der i en række tilfælde opstået problemer i form af udtalte støjgener fra rør og radiatorer. Støjen opstår, fordi rørsystemet i varmeanlægget ved pludselig opvarmning ikke kan optage de udvidelser, der sker, og/eller fordi rørene berører andre bygningsdele som f.eks. strøer, gulvbrædder, murværk etc.

Problem

Ved udskiftning af kedler der har stort vandindhold i eksisterende centralvarmeanlæg med gasfyrede kedler med lille vandindhold, typisk 1½ til 15 liter, er der i en række tilfælde opstået problemer i form af udtalte støjgener fra rør og radiatorer.

Støjen opstår, fordi rørsystemet i varmeanlægget ved pludselig opvarmning ikke kan optage de udvidelser, der sker, og/eller fordi rørene berører andre bygningsdele som f.eks. strøer, gulvbrædder, murværk etc.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold kan du enten købe et BYG-ERFA abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad.

Erfaringsbladets sider

Støjgener i gasfyrede centralvarmeanlæg - side 1 Støjgener i gasfyrede centralvarmeanlæg - side 2