Gå til hovedindhold

Støjgener i gasfyrede centralvarmeanlæg

Manglende ekspansionsmuligheder

Problem: Ved udskiftning af kedler der har stort vandindhold i eksisterende centralvarmeanlæg med gasfyrede kedler med lille vandindhold, typisk 1½ til 15 liter, er der i en række tilfælde opstået problemer i form af udtalte støjgener fra rør og radiatorer. Støjen opstår, fordi rørsystemet i varmeanlægget ved pludselig opvarmning ikke kan optage de udvidelser, der sker, og/eller fordi rørene berører andre bygningsdele som f.eks. strøer, gulvbrædder, murværk etc.

ID
(56) 91 02 12
Emneord

Problem

Ved udskiftning af kedler der har stort vandindhold i eksisterende centralvarmeanlæg med gasfyrede kedler med lille vandindhold, typisk 1½ til 15 liter, er der i en række tilfælde opstået problemer i form af udtalte støjgener fra rør og radiatorer.

Støjen opstår, fordi rørsystemet i varmeanlægget ved pludselig opvarmning ikke kan optage de udvidelser, der sker, og/eller fordi rørene berører andre bygningsdele som f.eks. strøer, gulvbrædder, murværk etc.

Dette er et uddrag. For at læse det fulde indhold, kan du tegne et abonnement eller købe adgang til dette erfaringsblad. Se vores abonnementer
Pris for digitalt erfaringsblad
200 kr.