Gå til hovedindhold

Erfaringsseminar

Holdbarhed – bæredygtighed og byggeteknik
i renoveringer

 

Erfaringsseminar 06032020

BYG-ERFA Erfaringsseminar 06.03.2020

 

Mange tak til alle deltagere ved BYG-ERFAs erfaringsseminar ”Holdbarhed - bæredygtighed og byggeteknik i renoveringer” fredag den 6.3.2020. Salen var fyldt til sidste stol, og det skyldes i høj grad de fremragende oplægsholdere, der belyste den tætte sammenhæng mellem god byggeskik, viden om materialers egenskaber og målet om at skabe bygninger med lang holdbarhed. Mange tak også til jer.

 

Med erfaringsseminaret ønskede BYG-ERFA at belyse, at det i renovering og transformation af eksisterende bygninger handler om at skabe byggeteknisk fornuftige løsninger, som lever op til gældende lovkrav og respekterer de værdier, der ligger i den eksisterende byggeteknik.

En bygning, der hviler på arkitektonisk og teknisk gennemtænkte løsninger, og som er rigtig udført og vedligeholdt har lang holdbarhed og dermed over tid et lavt energiforbrug. Erfaringer og byggeskik er derfor væsentlige parametre i bæredygtighed.

Seminaret belyste også, at cirkularitet kan indgå i renovering og transformation, hvis man tænker sig om. Som begreb kan cirkularitet anskues på to måder: Den ene går ud på at bygge, med henblik på at kunne skille bygninger ad og genbruge bygningsdelene senere – den anden udnytter genbrugte materiale og bygningsdele i nye sammenhænge. Materialerne kan samles i en materialebank, som seminaret også gjorde deltagerne klogere på.

Oplæggene tog afsæt i både forskning og praksis. Oplægsholderne var:

Nini Leimand, arkitekt, Ph.D., lektor, KADK

Anita Lindholm Krak, arkitekt, Lundgaard & Tranberg

Ernst Jan de Place Hansen, civilingeniør, Ph.D., seniorforsker, Aalborg Universitet

Alexandra Thygesen, arkitekt, ATOPIA

Maria Wedel Søe, arkitekt, Bertelsen & Scheving

Klaus Kellerman, arkitekt, Roskilde Kommune

Søren Nielsen, arkitekt, Vandkunsten

Henriette Ejstrup, arkitekt, Ph.D., KADK

Moderator:

Vibeke Grupe Larsen, arkitekt, VGL

 

Dato
Afholdt 06.03.2020