Er boligen sikret mod indbrud i sommerferien?

Sommerferien er en af højtiderne for indbrudstyve – og i mange boliger skal der blot flækkes en dørkarm for at komme ind gennem en hoved-, bag- eller terrassedør. Blandt de tusindvis af indbrud i lejligheder, helårs- og sommerhuse, der finder sted hvert år i Danmark, sker langt de fleste på denne simple måde.

De mest udsatte boliger har mindst et af følgende kendetegn:

 

  • Tæt bevoksning omkring boligen
  • Ingen – eller langt fra naboer
  • Gode flugtmuligheder (for tyven)
  • Døre eller vinduer på klem
  • Ingen hund
  • Fyldt postkasse – eller tilsvarende tegn på at ingen beboere hjemme

 

Nogle af disse forhold er vanskelige eller umulige at ændre, men forskellige former for ”indbygget tyverisikring” kan ofte bidrage til at indbrudstyven ”dropper projektet”.

Fonden BYG-ERFA har udgivet erfaringsbladet ”Sikring mod indbrud i boliger”, der gennemgår en række forholdsregler og foranstaltninger. Her gennemgås hvordan den enkelte boligejer kan sikre vinduer, døre, ovenlys og låseanordninger for at undgå ankomst til et raseret hjem efter en dejlig ferie.

Foruden en grundig gennemgang af hvordan de forskellige bygningsdele og udendørs arealer kan sikres indeholder erfaringsbladet en oversigt over nyttige links.

Erfaringsbladet kan bestilles på BYG-ERFA’s hjemmeside. 

På www.byg-erfa.dk kan også ses resumeer af mange andre byggetekniske erfaringsblade med gode, enkle råd, som kan forebygge uheldige oplevelser for boligejere, fx ”Drift og vedligehold af afløbsanlæg i parcelhuse” som indgår i temaet om ”Kloak- og afløbsinstallationer”. 

Temaet kan ses i pdf-udgaver på www.byg-erfa.dk eller bestilles i en gratis papirudgave samme sted. 

Alle temaerne kan også bestilles samlet i en temamappe som indeholder alle de nævnte erfaringsblade til kr. 350 kr. pr. stk. inkl. moms.

Det er forholdsvis enkelt at opbryde yderdøre uden korrekt monteret låseanordning.